Mainos
Mainos

Palestiinalaisten keskusneuvosto päätti lykätä itsenäisyysjulistusta

PLO:n johtajat päättivät tänään, etteivät he julista itsenäistä Palestiinan valtiota 4. toukokuuta, kertoi palestiinalaisten keskusneuvoston jäsen.

Päätöstä itsenäisyysjulistuksesta lykättiin Israelissa 17. toukokuuta pidettävien parlamenttivaalien yli.

Nabil Amr, keskusneuvoston jäsen ja palestiinalaishallinnon edustaja, kertoi, että keskusneuvosto oli päättänyt jatkaa keskusteluja kysymyksestä myöhemmässä istunnossa. Kun häneltä kysyttiin, merkitseekö tämä sitä, että asian pohdinta jatkuu Israelin vaalien yli, hän vastasi:

-Kyllä, tämä oli päätös. Keskusneuvosto eli pienoisparlamentti kokoontui tiistaina käsittelemään kysymystä itsenäisyysjulistuksesta. Palestiinalaisten presidentti Jasser Arafat sanoi jo tällöin epäsuorasti, että hän on valmis julistuksen lykkäämiseen.

Israelin pääministeri Benjamin Netanyahu vastustaa kiivaasti palestiinalaisten itsenäisyysaikeita. Hän on uhannut liittää Länsirannan ja Gazan osia Israeliin, jos Arafat pitää kiinni itsenäisyysjulistuksesta.
(STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme