Mainos
Mainos

Palestiinalaisten parlamentti hyväksyi hallituksen

Palestiinalaisten parlamentti ja siinä hallitsevana oleva Fatah-ryhmittymä ovat hyväksyneet pääministeri Ahmed Qurien hallituksen.

Palestiinalaisten parlamentti on hyväksynyt uuden palestiinalaishallituksen. Pääministeri Ahmed Qurien hallituksessa on vain vähän ministereitä, jotka olivat vallassa edesmenneen presidentin Jasser Arafatin kaudella.

Parlamentti hyväksyi aamupäivällä käymässään äänestyksessä 24-jäsenisen hallituksen äänin 5412. Ministereistä 17 on uusia. Qurie säilytti hallituksessa Arafatin vahvan liittolaisen Nabil Shaathin, joka nimitettiin varapääministeriksi. Hänen ulkoministerin salkkunsa siirtyi Arafatin sisarenpojalle, palestiinalaisten YK-lähettiläälle Nasser al-Kidwalle. Hallituksesta putosi sen sijaan esimerkiksi entinen pääneuvottelija Saeb Erekat.

Qurie on joutunut lykkäämään äänestystä jo kolme kertaa poliittisen väännön vuoksi. Fatah-järjestö ei ole aiemmin hyväksynyt Qurien ehdotusta uudeksi hallitukseksi.

Poliittinen kriisi päättyi, kun presidentti Mahmud Abbas painosti Fatahin hyväksymään Qurien ministerilistan. Uuden hallituksen toivotaan myös puhdistavan palestiinalaishallinnon toistuvaista korruptiosyytteistä.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme