Mainos
Mainos

Palinin Afrikka-uutisen lähde olikin tekaistu

Amerikkalaiset tiedotusvälineet vääntävät edelleen kättä republikaanien varapresidenttiehdokkaana olleen Sarah Palinin Afrikka-tietämyksestä. Fox-uutiskanava kieltäytyy perumasta juttuaan, jonka mukaan Palin oli luullut, että Afrikka on valtio eikä maanosa.

Foxin kilpailija MSNBC on puolestaan myöntänyt, että jutun lähteenä mainittua henkilöä, Martin Eisenstadtia, ei ole olemassakaan. New York Times -lehden mukaan hän on kahden elokuvantekijän kehittelemä hahmo.

Republikaanien ehdokkaan John McCainin avustajana esiintynyt Eisenstadt ilmoittautui blogissaan jutun nimettömäksi vuotajaksi. Foxin mukaan tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että Eisenstadt on ollut kyseinen lähde - hän on vain sanonut olleensa.

- Se, että Eisenstadt paljastui tekaistuksi, ei kyseenalaistanut vielä itse asian totuudenmukaisuutta, kanavan verkkosivuilla sanotaan.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme