Mainos
Mainos

Palkatta jääneet kaivostyöläiset jatkavat protestiaan

Kymmenet työttömiksi jääneet kaivostyöläiset ovat osoittaneet mieltään San Josén kaivosalueella Chilessä.

Yli 300 kaivostyöläistä on jäänyt ilman palkkaa siitä lähtien, kun kaivoksessa tapahtui onnettomuus, joka jätti loukkuun 33 kaivosmiestä yli kahden kuukauden ajaksi. Konkurssin partaalla oleva kaivosyhtiö San Esteban keskeytti tuolloin kaikki työt kaivoksessa, ja nyt se on suljettu.

"Meitä ei ole 33, meitä on yli 300", luki eräässä mielenosoittajien julisteessa.

"Loukussa maan pinnalla", oli kirjoitettu toiseen.

Kaivostyöläisten perheenjäsenet kertovat perustavansa kaivosalueelle uuden Toivon leirin, jossa he aikovat olla niin kauan, kuin yhtiö on maksanut erorahat ja muut saatavat. Chileläisen El Mercurio -lehden mukaan ammattijärjestö on laskenut työntekijöiden saataviksi San Esteban -yhtiöltä keskimäärin noin 5100 euroa.

Protesti alkoi samaan aikaan, kun kaivosalueella pidettiin kiitosmessua viime viikolla suoritetun onnistuneen pelastusoperaation johdosta. Noin vuorokauden kestäneessä operaatiossa 33 loukussa ollutta kaivosmiestä nostettiin yksitellen ylös pelastuskapselin ja jättimäisen vinssin avulla.

(MTV3 - AP - AFP - Reuters)

Lue myös:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme