Mainos
Mainos

Paloma-myrsky ryöpyttää Caymansaaria

Karibialla riehuva hurrikaani Paloma on saapunut Caymansaarille ja vahvistunut erittäin vaaralliseksi neljännen luokan hirmumyrskyksi. Paloman tuulten nopeus on jo yli 215 kilometriä tunnissa.

Britannialle kuuluvilla Caymansaarilla on varauduttu hurrikaanin saapumiseen. Kaikki kaupat, koulut ja virastot ovat sulkeneet ovensa, ja asukkaita on kehotettu linnoittautumaan koteihinsa tai hakeutumaan myrskysuojiin. Säätieteilijät arvioivat, että saarilla voi sataa jopa 40 senttimetriä vettä.

Yhdysvaltain hurrikaanikeskuksen mukaan Paloman reitti kulkee Caymansaarilta kohti Kuubaa. Aiemmista hirmumyrskyistä vielä toipuvaan Kuubaan Paloman arvioidaan rantautuvan myöhään tänä iltana paikallista aikaa. Myös Kuubassa valmistaudutaan evakuoimaan alavia seutuja tulvien takia.

Kuluvan vuoden hurrikaanikausi Atlantilla on ollut erittäin tuhoisa. Myrskyt ovat surmanneet Karibialla ja Keski-Amerikassa satoja ihmisiä ja aiheuttaneet miljardivahingot.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme