Mainos
Mainos

"Palomiehen pahin painajainen" - vanhusten hoitokoti tuhoutui Australiassa

Lähes sadan vanhuksen asuttama hoitokoti on tuhoutunut rajussa tulipalossa Sydneyssa, Australiassa.

Aamunkoitteessa syttynyt tulipalo on alkanut kahdesta eri kohdasta, joten poliisi epäilee paloa tahallaan sytytetyksi.

Tulipalossa kuoli kolme potilasta ja 32 on loukkaantunut, osa heistä on kriittisessä tilassa. Hoitokodista evakuoitiin yhteensä 88 potilasta. Monilla heistä on dementia.

- Tämä on palomiehen pahin painajainen: vanhusten hoitokoti, jonka asukkaat eivät pääsen omin avuin ulos. Kymmenillä palomiehillä oli happipullot, koska savu oli niin sankka, etteivät he nähneet kättään kasvojen edessä. Joten kuvitelkaa vanhuksia yrittämässä paeta, palopäällikkö Greg Mullins kuvaili.

Kuolonuhrien määrän pelätään nousevan, sillä monet hauraista potilaista ovat hengittäneet savua.

Palopäällikön mukaan tulipalo yksikerroksisessa rakennuksessa alkoi kahdesta eri kohdasta. Syttymissyy on vielä epäselvä, mutta poliisi epäilee tuhopolttoa.

Viranomaisten mukaan Sydneyn esikaupunkialueella sijaitseva hoitokoti läpäisi turvajärjestelmien tarkastuksen heinäkuussa. Talossa ei kuitenkaan ollut automaattista palonsammutuslaitteistoa, koska Australian laki ei niitä vaadi.

(MTV3 - AP - Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme