Mainos
Mainos

Palomiehet saamassa tulimyrskyt hallintaan Teksasissa

Yhdysvalloissa Teksasissa palomiehet alkavat saada hallintaan jo päiviä riehunutta jättimäistä maastopaloa. Paloviranomaiset ilmoittivat eilisiltana, että 14 000 hehtaarin alueella riehuneesta palosta kolmannes on hallinnassa.

Lähes 400 palomiehen työtä ovat helpottaneet laantuneet tuulet ja viilentynyt ilma. Paloa on yritetty sammuttaa sunnuntaista lähtien.

Bastropin piirikunnan jättipalo on tuhonnut lähes 800 kotia ja surmannut kaksi ihmistä. Sen liekkien tieltä on evakuoitu noin 5000 ihmistä. Bastrop sijaitsee kaakkoon suurkaupunki Austinista.

Tällä viikolla Teksasissa on syttynyt kaikkiaan lähes 200 maastopaloa. Yhteensä tulipaloissa on kuollut neljä ihmistä, ja noin tuhat kotia on tuhoutunut.

Kuivuuden riivaamassa Teksasin osavaltiossa noin 1,5 miljoonaa hehtaaria maastoa on palanut viime vuoden marraskuusta lähtien.

(MTV3 – STT – Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme