Mainos
Mainos

Panama-vuodon kohteena ollut lakifirma puolustautuu – "Meillä ei ole kontrollia asiakkaisiin"

Panamalainen lakifirma, josta kansainväliselle medialle vuodettiin noin 11 miljoonaa asiakirjaa, on tuohtunut vuodosta ja siitä syntyneestä valtavasta veroparatiisikohusta.

Tietovuodon kohteeksi joutunut yritys on yksi Panaman tunnetuimmista lakiyrityksistä. Sen on raportoitu auttaneen kansainvälisiä asiakkaitaan veronkierrossa. Aineistossa mainitaan muun muassa poliitikkoja, liike-elämän vaikuttajia ja kuuluisuuksia eri puolilta maailmaa. 

Mossack-Fonseca-lakifirman perustajiin kuuluva Ramon Fonseca Mora puolustautuu APTN:n välittämässä haastattelussa. Hänen mukaansa kaikilla on oikeus yksityisyyteen.

– Me emme ole vastuussa 240 000 yrityksen aktiviteeteista. Me vain muodostamme ne ja myymme ne tahoille, yritykselle, lakiyritykselle, pankille, tilintarkastajille, säätiölle. Nämä vuorostaan myyvät sen asiakkaalle, joka käyttää sitä. On naurettavaa laittaa meitä vastuuseen asiassa, jossa meillä ei ole kontrollia,  Ramon Fonseca Mora sanoo puhelinhaastattelussa.

Panamassa valtionsyyttäjä on päättänyt aloittaa tutkinnan niin sanottujen Panama-paperien sisältämistä paljastuksista.

Katso koko kommentti artikkelin yllä olevalta videolta. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme