Mainos
Mainos

Panda kuoli myrkkykaasuun eläintarhassa

Eläintarhassa asuneen pandan epäillään kuolleen kaasumyrkytyksen takia Kiinassa, kertoo maan virallinen uutistoimisto Xinhua.

Jinanin kaupungin eläintarhan viranomaisten mukaan naaraspanda Quan Quan kuoli äkillisesti sen jälkeen, kun se oli hengittänyt ilmastointikanavasta tullutta kaasua. Kyseessä oli ilmeisesti kaasumainen desinfiointiaine, joka oli peräisin lähistöllä sijaitsevasta entisestä pommisuojasta.

Xinhuan mukaan jättiläispanda hengitti muun muassa klooria ja hiilimonoksidia. Uutistoimisto ei kuitenkaan kerro, oliko myrkkykaasun pääseminen pandan tiloihin pelkkä vahinko.

21-vuotias Quan Quan muutti Jinanin eläintarhaan yli kolme vuotta sitten. Se ehti synnyttää seitsemän jälkeläistä elämänsä aikana.

Jättiläispandat ovat yksi maailman uhanalaisimmista lajeista. Kiinan luonnossa elää noin 1 600 pandaa, ja yli 300 yksilöä kasvatetaan vankeudessa.

(MTV3 - APTN)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme