Mainos
Mainos

Pankkilähteet: Irakilaisvaroja kätketty ulkomaille

Irakilaisten pankkiirilähteiden mukaan Irakin öljystä saamia varoja on talletettu yli 420 miljardin euron arvosta Libanoniin ja vielä enemmän Jordaniaan. Osa rahoista on myös kateissa.

Irakin entisen johtajan Saddam Husseinin hallinto talletti valtakautenaan laittomasti suuria rahamääriä libanonilaisiin ja jordanialaisiin pankkeihin, kertovat nimettömänä pysytelleet irakilaiset pankkiirit.

Pankkilähteiden mukaan öljystä saatuja varoja on edelleen ainakin 500 miljardin dollarin eli yli 420 miljardin euron verran Libanonissa ja vielä enemmän Jordaniassa. Osan rahoista uskotaan kuitenkin joutuneen teille tietymättömille.

Irakilaiset virkamiehet arvelevat, että jotkut ulkomaiset yhtiöt maksoivat kymmenisen prosenttia käteisenä öljysopimuksista, jotka perustuivat ruokaa öljystä -ohjelmaan. Saddamin perhe ja avustajat pyrkivät tiettävästi lisäämään nostoja Libanonista ja Jordaniasta, kun amerikkalaiset viranomaiset painostivat viime vuonna kyseisiä maita estämään rahanpesuyritykset.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme