Mainos
Mainos

Panttivankeja pitävä mies tunnistettu – miehellä useita rikosepäilyjä

Sydneyssä panttivankeja pitävä mies on tunnistettu iranilaiseksi pakolaiseksi, kertoo poliisilähde uutistoimisto Reutersille.  

Häntä epäillään seksuaalirikoksesta ja useista muista rikoksista.

Lisäksi mies on lähettänyt vihapostia ulkomailla taistelleiden, kuolleiden australialaissotilaiden perheille.

Teon motiivista ei ole tarkempaa tietoa. Mikään äärijärjestö ei ole ilmoittanut yhteyttä tekoon.  Australian muslimiyhteisö on tuominnut teon ja islaminuskoa ilmentävän lipun käytön.   

Uutiskanava BBC:n mukaan teko ei ole juuri saanut huomiota ääri-islamistien internetsivuilla. Ryhmät yleensä ilmoittavat nopeasti, jos niiden nimissä tehdään iskuja.  

Tiedotustilaisuudessa poliisijohtaja Andrew Scipione sanoi Australian-lehden mukaan, että panttivankitilanne saattaa kestää pahimmillaan päiviä. Poliisin mukaan viranomaisvoimia vahvistetaan tilanteen jatkuessa entisestään.

Uutista muokattu kello 17.14. Reuters korjasi uutistaan. Sydneyssä kahvilassa panttivankeja pitänyttä iranilaista pakolaista ei ole tuomittu seksuaalirikoksesta, vaan häntä epäillään asiasta.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme