Mainos
Mainos

Panttivankineuvottelut peruuntuivat

Tänään alkaviksi suunnitellut neuvottelut Filippiinien hallituksen ja 21:tä panttivankia pitävän Abu Sayyaf -muslimiryhmän välillä on peruutettu. Syyksi kerrottiin kommunikaatio-ongelmat sissien ja hallituksen neuvottelijoiden välillä.

Seppo Fränti -suomalainen panttivanki Jolon saarella

Toiveet jo viidettä viikkoa Jolon-saarella vankeina olevien turistien vapauttamisesta eivät ole olleetkaan suuret. Abu Sayyaf-muslimiryhmä vaatii korvaukseksi vankien vapauttamisesta muun muassa itsenäisen muslimivaltion perustamista Etelä-Filippiineille.

Panttivankien joukossa on kaksi suomalaista miestä. Hallituksen neuvotteluryhmän johtaja Roberto Aventajado sanoi aamulla odottavansa sisseiltä sanaa siitä, milloin ja missä neuvottelut aloitetaan. Aventajadon mukaan neuvottelijat olisivat pyrkineet kaikkien panttivankien yhtäaikaiseen vapauttamiseen.

Aiemmin neuvottelijat ovat sanoneet toivovansa ensin verenpaineesta kärsivän saksalaisnaisen vapauttamisesta. Paikalliset lähteet Jolon saarella kertoivat aiemmin, että neuvottelupaikkaa olisi viime hetkellä muutettu, koska Abu Sayyaf oli siirtänyt panttivankeja.

Panttivankien luo on päästetty lääkäri, joka on tarkastanut jokaisen vangin kunnon. Vangeille saatiin myös toimitettua omaisilta tulleita kirjeitä.

Neuvotteluja yritetään jälleen huomenna.
(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme