Mainos
Mainos

Panttivankitilanne Filippiineillä – ääri-islamistit hyökkäsivät kouluun

Filippiinien eteläosassa ääri-islamistit ovat hyökänneet kouluun ja ottaneet panttivankeja. Ei ole tiedossa, onko panttivankien joukossa lapsia.

Armeijan mukaan hyökkääjät käyttävät panttivankeja ihmiskilpinä. Hyökkääjien kerrotaan myös asettaneen räjähteitä koulurakennuksen ympärille.

Noin parinsadan ääri-islamistin joukko aloitti hyökkäyksen Pigkawayanin kylään varhain aamulla. Paikallisen poliisin mukaan he kuuluvat ryhmään, joka on vannonut uskollisuutta terrorijärjestö Isisille.

Pigkawayan sijaitsee noin 160 kilometrin päästä Marawin kaupungista, missä Filippiinien armeija taistelee ääri-islamisteja vastaan. Taistelut alkoivat, kun turvallisuusjoukot yrittivät viime kuussa pidättää islamistijohtaja Isnilon Hapilonin, jota on pidetty äärijärjestö Isisin paikallisen haaran johtajana. Marawin alueella on tiettävästi satoja islamistitaistelijoita.

Eri muslimikapinallisryhmien ja hallituksen välinen konflikti Etelä-Filippiineillä on jatkunut yli 40 vuotta ja vaatinut yli 120 000 ihmisen hengen. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme