Mainos
Mainos

Papadopouloksesta Kyproksen presidentti

Oppositiojohtaja Tassos Papadopoulos on voittanut Kyproksen presidentinvaalit.

Oppositiojohtaja Tassos Papadopoulos on valittu Kyproksen uudeksi presidentiksi ja presidentti Glafkos Kleridesin seuraajaksi.

Valinta varmistui, kun Papadopoulosin ilmoitettiin saaneen yli puolet annetuista äänistä. Hän tuli näin valituksi presidentiksi jo Kyproksen presidentinvaalien ensimmäisellä kierroksella.

Asianajaja, 69-vuotias Tassos Papadopoulos johtaa keskusta-oikeistolaista Diko-puoluetta ja saa tukea kommunistiselta Akel-puolueelta, joka on yksi Kyproksen suurimmista puolueista.

Papadopoulos syntyi 7. tammikuuta 1934 Nikosiassa. Hän oli keskeisessä tehtävässä taistelussa vapautumiseksi Britannian alaisuudesta. Kun Kypros itsenäistyi vuonna 1960, Papadopoulos oli laatimassa maalle perustuslakia. Hänestä tuli työvoimaministeri, ja hän oli maan nuorin ministeri. Sen jälkeen hän on toiminut ministerinä useaan otteeseen.

Papadopoulos on luvannut jatkaa neuvotteluja YK:n suunnitelmasta Kyproksen yhdistämiseksi. Hän vaatii kuitenkin muutoksia suunnitelmaan.

Papadopoulos on naimisissa ja hänellä on neljä lasta.


(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme