Mainos
Mainos

Papandreou sai Kreikan sekasortoon – ei aio erota

Kreikka ajautui tänään sisäpoliittiseen sekasortoon. Pääministeri George Papandreoun suunnittelema kansanäänestys eurojäsenyydestä ja EU:n pelastuspaketista aiheutti raivoisaa vastustusta hallituksen ja sitä tukevien sosialististen kansanedustajien keskuudessa. Illansuussa Papandreou joutui lopulta myöntämään, että hän on valmis luopumaan kansanäänestyksestä.

Pääministeri kieltäytyi eroamasta, vaikka lähtökehotuksia alkoi kuulua myös hallituspuolueiden keskuudessa. Sen sijaan Papandreou kertoi avustajansa välityksellä olevansa valmis keskustelemaan opposition kanssa väliaikaishallituksen perustamisesta.

Konservatiivinen oppositiopuolue ilmoitti tukevansa EU:n pelastuspaketin hyväksymistä nykyisessä parlamentissa. Aiemmin puolue on rökittänyt pääministeriä ankarasti velkakriisin hoitamisesta.

Saksan liittokansleri Angela Merkel ja Ranskan presidentti Nicolas Sarkozy ovat jo puhuneet avoimesti mahdollisuudesta, että Kreikka joutuu luopumaan eurosta.

Katso Kalle-Ville Lahtisen juttu (Seitsemän uutiset 3.11.2011)

(MTV3 - STT - Reuters - AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme