Mainos
Mainos

Papandreou vannoi pääministerin virkavalan

Kreikan sosialistijohtajasta George Papandreou on nimitetty sekä pääministeriksi että ulkoministeriksi. Talousministerin ja valtiovarainministerin valinnoissa painoi talouden asiantuntemus.

Papandreou on luvannut julkistaa sadan päivän ohjelman, jossa taloutta elvytetään luomalla uusia työpaikkoja. Samalla kuitenkin julkinen talous on saatava parempaan kuntoon, sillä EU:n komissio kovistelee Kreikkaa sen raskaasta budjettialijäämästä.

Papandreou nimitti talousministeriksi professori Louka Katselin, joka on opettanut taloustieteitä Yalen yliopistossa Yhdysvalloissa. Valtionvarainministeriksi nousi Georges Papakonstantinou, joka on valmistunut kuuluisasta London School of Economics -ylipistosta. Ulkoministerin salkun Papanderou päätti ottaa itselleen.

Papandreoun Pasok-puolue voitti sunnuntaina pidetyt vaalit selvästi. Puolue kahmi peräti 44 prosenttia äänistä ja sai 160 edustajaa 300-paikkaiseen parlamenttiin.

(MTV3 - STT - AFP - Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme