Mainos
Mainos

Pappajuoksija tehtaili ennätyksiä yli 90-vuotiaana – sai kilpailukiellon ”liian vanhana”

Italiassa kaksi vuotta kilpailukieltonsa kumoamiseksi taistellut 93-vuotias juoksija on saanut jälleen luvan osallistua juoksukisoihin. Tapauksesta uutisoivat La Stampa ja The Local.

Lääkärit päättivät kieltää juoksukilpailuihin osallistumisen Antonio Naccalta maaliskuussa 2014. Juuri ennen kilpailukieltoa Nacca, joka on eläkkeellä oleva entinen poliisi, oli rikkonut kolme maailmanennätystä omassa ikäluokassaan.

Lääkärien mukaan Naccan terveydentila teki kuitenkin kilpailemisesta liian vaarallista hänen iässään.

Nacca vietti seuraavat kaksi vuotta vaatien kilpailukiellon kumoamista. Mies oli jopa hankkinut erilliset lääkärinlausunnot, joiden mukaan hänen terveydentilansa ei estä kilpailua. Torinon alueellinen urheilulautakunta kumosi lopulta Naccan kilpailukiellon. Mies saa osallistua juoksukisoihin jo nyt viikonloppuna.

– Olen äärimmäisen onnellinen, Nacca kommentoi La Stampalle.

– Nämä kaksi viimeistä vuotta ovat olleet todellinen paradoksi – olen yhä juossut pysyäkseni kunnossa, mutten ole voinut kilpailla.

– Se ei ole yhtä hauskaa, koska siitä ei saa tunnustusta.

Maailmanennätysmies aloitti juoksu-uransa vasta 56-vuotiaana.

– Päätin aloittaa urheilemisen, kun vein tyttäreni yksi päivä kilpailutapaamiseen ja huomasin, että siellä on myös minun ikäisiäni ihmisiä.

Juuri ennen kilpailukieltoaan Nacca rikkoi 800 metrin, 1500 metrin ja 3000 metrin juoksun maailmanennätykset yli 90-vuotiaiden sarjassa.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme