Mainos
Mainos

"Papparaisten kerho" teki Britannian suurimman ryöstön – yksi tekijä ja miljoonasaalis yhä kateissa

Yksi tekijä ja suuri osa saalista on yhä kateissa Lontoon viimekeväisen jättimäisen jalokiviryöstön jäljiltä. Hatton Gardenin tallelokeroiden ryöstö on Britannian historian suurin.

Seitsemän miestä on todettu syyllisiksi tekoon. Neljä ryhmän johtohenkilöihin kuuluvaa oli todettu syyllisiksi jo aiemmin ja eilen syyllisiksi todettiin kolme lisää, kertoo BBC. Tuomiot annetaan maaliskuun lopulla.

Yhteensä noin 20 miljoonan ryöstösaalista on yhä kateissa noin 13 miljoonan euron arvosta. Osa saalista löydettiin lontoolaiselta hautausmaalta.

Ryöstön pääsuunnittelijat ovat 60-70 -vuotiaita miehiä, jotka ovat tehtailleet rikoksia aiemminkin. Elämänsä suurinta ryöstöä he olivat suunnitelleet kolme vuotta.

Miehet olivat pukeutuneet rakennustyöläisiksi ja kaasumittareiden lukijoiksi mennessään rakennukseen sisään. He eivät aluksi päässeet tallelokerohuoneen paksun seinän läpi, mutta palasivat toisena yönä tekemään työnsä loppuun. Hälytys oli mennyt päälle jo ensimmäisellä kerralla, mutta poliisi ei ollut reagoinut siihen. 

Yksi ryöstäjistä, josta käytetään lempinimeä Basil, on yhä kateissa. Hän päästi ryöstäjät sisään aukaisemalla hätäuloskäynnin sisäpuolelta. Poliisi on luvannut noin 25 000 euron palkkion vihjeestä, joka johtaa hänen pidätykseensä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme