Mainos
Mainos

Pariisin iskuista epäilty Abdeslam siirrettiin Ranskaan

Pariisin terrori-iskuista epäilty Salah Abdeslam on siirretty Belgiasta Ranskaan, kertovat belgialais- ja ranskalaissyyttäjät.

Tapauksen tutkintaa lähellä olevien lähteiden mukaan Abdeslam lennätettiin Ranskaan tiukkojen turvatoimien saattelemana. Hänen on määrä saapua oikeuden eteen vielä samana päivänä.

Abdeslam, 26, on jo palkannut ranskalaisen lakimiehen. Lakimies kertoo paikallisessa lehdessä, että Abdeslam on halukas antamaan selvityksen Ranskassa. Abdeslam on ollut haluton vastaamaan kysymyksiin siitä lähtien, kun hänet saatiin kiinni Brysselissä maaliskuussa.

Pariisin terrori-iskuissa marraskuussa kuoli 130 ihmistä. Abdeslamin uskotaan olevan ainoa Pariisin iskijöistä, joka jäi eloon. Hänellä epäillään myös olevan yhteyksiä Brysselissä maaliskuussa tehtyihin terrori-iskuihin.

"Pikku idiootti Molenbeekistä" 

Abdeslamin belgialainen lakimies Sven Mary kertoi Liberation-lehden haastattelussa, miten vaikeaa hänen oli edustaa pahamaineista asiakastaan. 

– On ollut hetkiä, jolloin ajattelin luovuttavani. Jos olisin tiennyt Brysselin iskuista, en ehkä olisi ikinä ottanut tätä juttua, Mary kertoi.

Hän kuvaili asiakastaan "pieneksi idiootiksi Molenbeekistä, joka on enemmänkin seuraaja kuin johtaja".

– Hänellä on tyhjän tuhkakupin älykkyys. Hän on täydellinen esimerkki GTA (Grand Theft Auto) -sukupolvesta, joka luulee elävänsä videossa.

Mary kertoi kysyneensä Abdeslamilta, oliko hän lukenut Koraania. Abdeslam oli vastannut lukeneensa kirjan tulkinnan internetistä. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme