Mainos
Mainos

Video: Pariisin iskuista etsityn veli: Kuulimme iskuista televisiosta – vanhempani ovat shokissa

Mohamed Abdeslam nousi toimittajien eteen kotinsa edustalla, Molenbeekissa, Brysselin taajamassa. Hoikka, vakava mies oli hänkin ollut pidätettynä epäiltynä Pariisin iskuista.

– Minä olen yksi veljistä, mutta en missään tapauksessa liity läheltä tai kaukaa Pariisin iskuihin, hän kertoi toimittajille.

Perheelle kahden veljen, Salahin ja Brahimin osallistuminen hyökkäykseen tuli täytenä yllätyksenä.

– Me kuulimme Pariisin iskuista televisiosta, kuten tekin. Emme voineet kuvitella, että joku veljistäni liittyisi niihin.

Mohamed Abdeslam kertoo olleensa kunnan palveluksessa jo yli kymmenen vuoden ajan. Hän ei ole koskaan aikaisemmin joutunut tekemisiin poliisin kanssa.

– Uskon, että monet ihmiset tuntevat minut kunnassa. He tietävät mihin pystyn ja mihin en.

Veljiensä käytöksessä hän ei ollut huomannut mitään erityistä. Hän ei myöskään tiedä, missä vielä karkuteillä oleva veli Salah Abdeslam on nyt.

– En tiedä miksi tai miten tämä tapahtui. Minun vanhempani ovat shokissa tragedian vuoksi. He eivät käsitä vielä täysin, mitä on tapahtunut.

Poliisin erikoisjoukot hakivat Mohamed Abdeslamin kotoaan lauantaina, mutta häntä vastaan ei nostettu syytteitä.

Le Point-lehden haastatteleman Abdeslamin asianajajan mukaan mies oli iskujen aikaan yhteistyökumppaninsa kanssa remontoimassa ravintolaa Liegen kaupungissa. Abdeslam ei myöskään ollut ollut yhteydessä veljiinsä lähipäivinä.

– Vaikka jotkut ajattelevat, että minä valehtelen, tämä on koskettanut minua ja perhettämme hyvin paljon. Ajattelemme uhreja, mutta teidän täytyy ymmärtää, että minun äidilleni he myös pysyvät hänen lapsinaan, Mohamed Abdeslam sanoo.

Lähteet: Le Point, France 2, Le Parisien, La Libération

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme