Mainos
Mainos

Pariisin iskusta epäilty oli al-Qaidan opissa ja USA:n lentokieltolistalla

Ranskan terrori-iskusta epäillyistä veljeksistä toinen on saanut koulutusta al-Qaida-järjestön liittolaisilta Jemenissä. Asiasta kertovat tutkimuksia lähellä olevat eurooppalaiset ja yhdysvaltalaiset tahot uutistoimisto Reutersille.

Lähteiden mukaan toinen etsityistä veljeksistä, nyt 34-vuotias mies, oli Jemenissä militanttien opissa useita kuukausia vuonna 2011. Veljeksistä nuorempi, 32-vuotias, on istunut kymmenisen vuotta sitten vankilassa yritettyään lähteä taistelemaan islamistien joukkoihin Irakiin.

Fox News kertoo Yhdysvaltain hallituslähteisiin viitaten, että veljekset ovat olleet myös Yhdysvaltojen lentokieltolistalla.

Kolmas iskuun epäiltynä oleva 18-vuotias mies antautui poliisille jo viime yönä.

Charlie Hebdo -satiirilehden toimitukseen toissa päivänä tehdyssä hyökkäyksessä sai surmansa 12 ihmistä, joista kaksi oli poliiseja. Lisäksi iskussa haavoittui useita ihmisiä, heistä osa vakavasti.

Le Figaro -lehden mukaan Ranskan viranomaiset ovat ilmeisesti paikallistaneet terrori-iskusta epäillyt veljekset pikkukaupunkiin maan koillisosassa.

 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme