Mainos
Mainos

Pariisin piirityksessä ammuttiin 5000 luotia – ammuskelua jopa tunnin ajan

Ranskassa Pohjois-Pariisin piiritystilanteessa ammuttiin yli 5000 luotia, kertoo Ranskan syyttäjä Francois Molin.

Piiritys Sain Denisin kaupunginosassa kesti lähes seitsemän tuntia ja kohdistui yhteen asuntoon, jossa piileskeleli terroristiepäilyjä. 

Uutistoimisto Reutersin mukaan kolmannen kerroksen asunto muuttui sotatantereeksi. Syyttäjä kertoi tiedotustilaisuudessa, että ammunta jatkui jopa tunnin ajan poliisin erikoisjoukkojen ja epäiltyjen välillä.

Syyttäjän mukaan asunnossa olijat heittivät myös käsikranaatteja poliiseja päin. Noin 45 minuutin jälkeen ammunta taukosi, jolloin poliisikoira lähetettiin asunnon liepeille etsimään elonmerkkejä. Silloin koira ammuttiin.


Sen jälkeen ammuskelu jatkui ja asunnossa ollut nainen räjäytti itsensä. Muut asunnossa olijat jatkoivat taistelua ja syyttäjän mukaan poliisi heitti lopulta noin 20 käsikranaattia asuntoon.

Poliisi eteni lopulta asunnon huoneisiin ja löysi piilossa olevat kaksi miestä. Osa asunnon lattiasta oli romahtanut ja alemmasta kerroksesta löytyi pahoin ammuttu ruumis, jota ei ole vielä tunnistettu.

Piiritykseen osallistui 70 kommandoa ja 40 muuta poliisia. Piirityksen kohteena oli PAriisin perjantaisista terrori-iskujen yhdeksi suunnittelijaksi epäilty Abdelhamid Abaaoud.


Piiritys päättyi eilen hieman ennen klo 13:a. Piirityksessä kuoli kaksi ihmistä, joista toinen, nainen, räjäytti itsensä piirityksen alussa. Piirityksen aikana pidätettiin seitsemän ihmistä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme