Mainos
Mainos

Pariisin terrori-iskut: Turvatoimia kiristetty eri puolilla maailmaa

Belgia on ottanut rajatarkastukset käyttöön Ranskan-vastaisella rajallaan Pariisin terrori-iskujen takia. Tarkastuksia tehdään tie-, raide- ja lentoliikenteessä toistaiseksi.   

Belgian pääministeri Charles Michel on myös kutsunut koolle hallituksen turvallisuuskomitean aamuksi.  

Yhdysvalloissa New Yorkissa on kiristetty turvatoimia Pariisin terrori-iskujen vuoksi.  Turvatoimia on kiristetty kaupungin turistikohteiden ja muiden maamerkkien luona. Myös Ranskan konsulaatin valvontaa Manhattanilla on lisätty.  

Viranomaisten mukaan New Yorkiin ei kohdistu mitään tiettyä uhkaa, vaan kyseessä on varotoimi.  

Ranskassa 1500 sotilasta on määrätty Pariisin kaduille alueilla, jonne yön terrori-iskut ovat kohdistuneet.   Ranskan presidentti Francois Hollande sanoo, että hätätilan julistamisen takia suur-Pariisin alueella voidaan tehdä etsintöjä ja tarkastuksia, eikä liikenne välttämättä pääse kulkemaan normaalisti. Ranskan rajat on suljettu.  

Lentoyhtiö American Airlines on ilmoittanut keskeyttävänsä lennot Pariisiin. Toistaiseksi muut lentoyhtiöt eivät ole kertoneet peruutuksista. 

Useat maailman johtajat ovat ilmaisseet järkytyksensä Pariisin terrori-iskuista, joissa on kuollut reilusti yli 100 ihmistä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme