Mainos
Mainos

Pariisin terroristihyökkäyksen kuvaaja: Kadun videon lataamista verkkoon

Pariisin Charlie Hebdo'n toimitukseen tehdyn iskun videoinut mies kertoo katuvansa videon lataamista verkkoon.

Keskiviikkoaamuna terroristien hyökkäyksen asunnostaan kuvannut Jordi Mir ei olisi uskonut videonsa päätyvän niin laajaan levitykseen.

– Olin täysin paniikissa. Minun täytyi puhua jollekin ja laitoin videon Facebookiin. Se oli minun virheeni.

15 minuutin päästä Mir ajatteli, että ehkä videota ei olisikaan pitänyt ladata palveluun ja päätti ottaa videon pois. Se oli kuitenkin jo liian myöhäistä, sillä monet olivat jakaneet videon ja se oli ladattu jo myös Youtubeen. Tunnin kuluttua video pyöri jo televisiolähetyksissä, jota Mir itsekin katseli.

Videolta tunnisti henkilöt

Monet videon julkaisseista medioista ovat näyttäneet sen sellaisenaan ilman editointia. Iskussa kuolleen poliisin omaiset ovat olleet asiasta pahoillaan.

Videon kuvannut Jordi Mir sanoo uutistoimisto AP:n haastattelussa olevansa erittäin pahoillaan ja kertoo muun muassa kieltäytyneensä videoon liittyvistä tarjouksista ja halunneensa medioiden sumentavan poliisin kasvot ennen sen näyttämistä.

Monet eivät ole Mirin mukaan tästä toiveesta kuitenkaan välittäneet.

Mikäli Mir pystyisi tekemään kaiken alusta, olisi hän pitänyt videon poissa Facebookista.

– Facebookissa ei ole luottamuksellisuutta. Tämä on opetus minulle, Mir sanoo.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme