Mainos
Mainos

Pariisin uhreista huolehtinut tarjoilija ei jättänyt kuolevia yksin: "Olisin mieluummin kuollut itse"

Pariisin terrori-iskujen sankariksi noussut tarjoilija kertoi Daily Mail -lehdelle, kuinka hän olisi mieluummin menettänyt oman henkensä kuin jättänyt kuolevat ihmiset yksin.

Jasmine El Youssi, 20, riskeerasi oman turvallisuutensa lohduttaakseen haavoittunutta naista, kun Isis-terroristi ampui useita laukauksia ravintolaan, jossa El Youssi työskenteli.

Myöhemmin hän huolehti ammuskelussa haavoittuneista ihmisistä kadulla.

– Olisin mieluummin kuollut itse, kuin jättänyt heidät kuolemaan, hän sanoi.

– Tiedän, miltä tuntuu olla yksin enkä olisi voinut elää itseni kanssa tietäen, etten ollut yrittänyt auttaa heitä. En halunnut ammuttujen ajattelevan, että heidät oli hylätty, El Youssi kertoi.

Ympäri maailmaa levinneessä ravintolan turvakameroista saadussa materiaalissa näkyy, kuinka El Youssi piileskelee baaritiskin alla ja kietoo kätensä verta vuotavan uhrin ympärille samalla, kun aseistautunut hyökkääjä on vielä lähistöllä.

Nauhan alussa El Youssi ja tämän kollega Samir nähdään puristamassa toisiaan ja piiloutumassa tiskin taakse, kun 26-vuotias belgialainen Salah Abdeslam aloittaa tulituksen. Abdeslam on edelleen vapaalla jalalla.

"Hän oli hyvin rohkea"

Pariisilainen El Youssi kertoi luulleensa ensin, että kadulta kuuluneet äänet liittyivät lasten leikkeihin.

– Sitten kuulimme toisen äänen, mutta tällä kertaa ikkuna räjähti. Sitten oli paljon ammuskelua. Tiedän vain, että menin matalaksi ja yritin piiloutua. Koko ajan rukoilin, että se lakkaisi.

– Serkkuni, tarjoilija, juoksi portaita alas kellariin. Näin haavoittuneen naisen, Lucillen, juoksevan luokseni. Halusin suojella häntä. Hän oli loukkaantunut ja hänellä oli luodinreikä kädessään.

– Tiesin, että hän on peloissaan, hän oli sekoamassa ja hän oli haavoittunut. En olisi ikinä paennut ja jättänyt häntä. En olisi voinut tehdä sitä.

El Youssi johdatti haavoittuneen naisen ja muut asiakkaat ravintolan alakertaan turvaan. Sitten hän meni ulos katsomaan, voisiko hän auttaa muita iskun uhreja. Ulkona El Youssi lohdutti useita kuolemaisillaan olevia ihmisiä näiden viimeisinä hetkinä.

Vastapäisessä kukkakaupassa työskentelevä Aissa Feredj sanoi, että El Youssi oli ensimmäinen henkilö ampumispaikalla

– Hän oli hyvin rohkea. Hän oli ensimmäinen, joka tuli ulos ravintolasta ja meni lohduttamaan kuolemaisillaan olevaa naista, Feredj kehuu.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme