Mainos
Mainos

Pariisissa taas tuhoisa kerrostalopalo

Jo toinen afrikkalaissyntyisten asukkaiden talon palo lyhyen ajan sisällä vaati Pariisissa seitsemän kuolonuhria. Loukkaantuneita on neljätoista.

Seitsemän ihmistä on kuollut ja neljätoista loukkaantunut eilisiltana kerrostalon palossa Pariisin keskustassa. Kuolleista neljä on lapsia.

Loukkaantuneista kolme sai vakavia vammoja. He hyppäsivät talon ikkunoista alas.

Palon syttymissyytä ei tiedetä. Palo syttyi noin iltakymmeneltä paikallista aikaa, ja se saatiin hallintaan runsaassa tunnissa.

Huonokuntoinen, viisikerroksinen rakennus sijaitsi 3. kaupunginosassa suositun Marais-korttelin lähellä. Suurin osa talon asukkaista oli afrikkalaissyntyisiä ja kotoisin Norsunluurannikolta. Vasta viime perjantaina 17 afrikkalaissyntyistä ihmistä kuoli Pariisissa toisessa vastaavanlaisessa rakennuspalossa.

Tulipalot ovat herättäneet Ranskassa keskustelua maahanmuuttajien huonoista asuinoloista. Pariisissa noin 100 000 ihmistä jonottaa parhaillaan kaupungin vuokra-asuntoa. Moni heistä asuu erittäin ahtaasti rapistuneissa taloissa, joiden paloturvallisuus on huono. Nyt Pariisin kaupunki vaatii hallitukselta satoja miljoonia euroja asuntotilanteen helpottamiseen.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

(Huomenta Suomen uutiset 30.08.2005)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme