Mainos
Mainos

Parikymmentä haavoittunut pommista Turkissa

Pommi-iskun tekijäksi on ilmoittautunut äärikurdien ryhmittymä. Suomen ulkoministeriön mukaan kukaan suomalainen ei ole loukkaantunut iskussa.

Kaksikymmentä ihmistä on haavoittunut pommi-iskussa suositussa turkkilaisessa lomakohteessa Cesmen kaupungissa, kertovat paikalliset viranomaiset.

Paikallisen NTV-televisiokanavan mukaan kymmenen ihmistä kiidätettiin paikalliseen sairaalaan hoidettaviksi, ja ainakin yksi on saanut vakavia vammoja.

Viranomaisten mukaan loukkaantuneiden joukossa on kaksi turistia, yksi Britanniasta ja yksi Venäjältä. Suomen ulkoministeriön mukaan loukkaantuneiden joukossa ei ole suomalaisia.

Cesme sijaitsee Länsi-Turkissa, ja se kuuluu Egeanmeren rannikon suosittuihin lomakohteisiin. Pommi oli asetettu pankin lähellä olleeseen roskakoriin Cesmen keskustan pääaukiolla. Poliisi on eristänyt alueen.

Aiemmin Turkissa tehtyjen pommi-iskujen takana ovat olleet kurdikapinallisten ohella ääri-islamistit sekä vasemmistolaiset radikaaliryhmät. Tälläkin kertaa iskun tekijäksi ilmoittautui äärikurdien ryhmittymä.

Suomen ulkoministeriön mukaan loukkaantuneiden joukossa ei ole suomalaisia.

(MTV3-AFP-Reuters-DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme