Mainos
Mainos

Parlamentin ylähuone antoi Putinille luvan käyttää joukkoja ulkomailla

Venäjän parlamentin ylähuone on hyväksynyt yksimielisesti äänestämällä venäläisjoukkojen toiminnan sallimisen ulkomailla.

Presidentti Vladimir Putinin aloite koskee ilmaiskuja Syyriassa, kertoo Putinin esikuntapäällikkö Sergei Ivanov uutistoimisto RIA Novostille.

– Puhe on ainoastaan Venäjän ilmasotajoukkojen käytöstä. Kuten jo presidenttimme sanoi, asevoimien käyttö sotatantereella on täysin poissuljettua, ja sotaoperaation päämääränä on ainoastaan Syyrian hallinnon ilmajoukkojen tukeminen näiden taistelussa Isistä vastaan, Ivanov kertoi äänestyksen jälkeen.  

Ivanovin mukaan Syyrian presidentti Bashar al-Assad on pyytänyt Putinilta sotilaallista apua. Päätös ei kuitenkaan hänen mukaansa tarkoita sitä, että venäläisiä maajoukkoja olisi lähdössä Syyriaan.  

Parlamentin ylähuoneen eli liittoneuvoston hyväksyntä sotatoimille oli yksimielinen.  

Putin sanoi alkuviikosta New Yorkissa, että Venäjä ei ole sulkenut pois mahdollisuutta tukea al-Assadin joukkoja ilmaiskuin äärijärjestö Isisin taistelijoita vastaan. Venäjä ja Yhdysvallat sopivat Putinin mukaan neuvottelevansa Syyrian-operaatioidensa koordinoinnista, jotta yhteentörmäykset voidaan välttää.  

Joidenkin mediatietojen mukaan venäläiset hävittäjät olisivat jo aloittaneet ilmaiskut Syyriassa. Kreml ei ole suostunut kommentoimaan näitä tietoja.  

Edellisen kerran Venäjän parlamentti salli Putinille joukkojen käytön ulkomailla, kun joukot valtasivat Krimin Ukrainalta.  

 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme