Mainos
Mainos

Parlamentti perustaa komitean tutkimaan seksisyytteet Belgiassa

Belgian parlamentti päätti tänään perustaa komitean tutkimaan apulaispääministeri Elio di Rupoon kohdistettuja seksisyytöksiä. Belgialaisten lehtien mukaan di Rupo on harrastanut seksiä alaikäisten poikien kanssa.

Di Rupo tukee parlamentin päätöstä, koska se antaa hänen mukaansa hänelle mahdollisuuden selvittää, kenestä syytökset ovat peräisin. Syytöksiä on toistaiseksi esitetty lehdistössä.

Belgian syyttäjäviranomaiset ovat pyytäneet parlamentin komiteaa tutkimaan, ovatko syytökset niin vakavia, että ne antavat aiheen käsittelyyn Belgian korkeimmassa oikeudessa. Belgiassa ministeri voidaan tuomita vain korkeimmassa oikeudessa.

Di Rupo kiisti syytökset eilen ja painotti, ettei hänellä ole koskaan ollut mitään tekemistä pedofilian kanssa. Di Rupo ei ole kiistänyt olevansa homoseksuaali.

Kaksi belgialaislehteä kertoi viikonvaihteessa poliisin tehneen ratsian kahteen asuntoon löytääkseen di Rupoa ja toista ministeriä raskauttavaa videomateriaalia.
(STT-Reuter-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme