Mainos
Mainos

Parlamenttiehdokkaan päälle hyökättiin Pariisissa: Tajuntansa menettänyttä naisehdokasta haukuttiin "paskaporvariksi"

Yksi Pariisin tunnetuimmista parlamenttiehdokkaista, presidentiksikin pyrkinyt tasavaltalaisten Nathalie Kosciusko-Morizet joutui torstaina hyökkäyksen kohteeksi. Tuntemattoman miehen kerrotaan haukkuneen ehdokasta mm. “paskaporvariksi” ja yrittäneen repiä tältä vaalimainokset.

Le Parisien-lehden haastatteleman silminnäkijän mukaan ehdokas oli yrittäessä suojautua hyökkäykseltä lyönyt itseään, kaatunut maahan ja menettänyt tajuntansa. Naista haukkunut mies oli heittänyt mainokset ehdokkaan päälle ja juossut karkuun.

Ranskan parlamenttivaalien ratkaiseva kierros käydään sunnuntaina. Edustajaehdokkaat eri puolilla maata käyvät nyt kiivasta vaalikampanjaa. Äänestäjät on saatava liikkeelle: sunnuntain ensimmäisellä kierroksellahan äänestysinnokkuus jäi historiallisen alhaiseksi. Vain alle puolet ranskalaisista vaivautui uurnille.

Hyökkäys tuomittu laajalti

Kosciusko-Morizetiin kohdistunut hyökkäys on tuomittu laajalti koko maassa. Pariisin pormestari Anne Hidalgo on ilmaissut solidaarisuutensa. Ehdokkaan pahin kilpakumppani, En Marche -puolueen edustaja Gilles le Gendre keskeytti kampanjoinnin loppupäiväksi. Pääministeri Edouard Philippe jopa vieraili edustajan luona sairaalassa.

– Minä kävin sairaalassa varmistamassa, että kaikki on hyvin. Hän oli järkyttynyt, Philippe sanoi toimittajille sairaalan ulkopuolella.

– Miehet, jotka ovat väkivaltaisia heitä pienempiä ja kevyempiä naisia kohtaan eivät saa minulta osakseen kuin halveksuntaa, hän jatkoi.

Paljon tuntemattomia ehdokkaita

Ranskan presidentin, Emmanuel Macronin La République En Marche -puolue keräsi vaalien ensimmäisellä kierroksella hyökyaalloksi luonnehditun äänimäärän. Monet Ranskassa vanhojen puolueiden tunnetut kasvot, kuten esimerkiksi sosialistien puheenjohtaja Jean-Christophe Cambadélis, putosivat ennennäkemättömällä karsintakierroksella.

Myös maltillisen oikeiston Kosciusko-Morizetin tilanne näytti ensimmäisen kierroksen jälkeen heikolta. Hän selviytyi kyllä toiselle kierrokselle, mutta vasta toisena ehdokkaana En Marche -puolueen edustajan jälkeen.

Mukana keltanokkia

Uutta vaaleissa on myös se, että suuri osa Macronin puolueen edustajaehdokkaista on politiikassa todellisia aloittelijoita. Näin on myös Pohjois-Nizzan vaalipiirissä, missä konkaripoliitikko joutui antamaan tilaa tuoreille kasvoille.

Vaalipiirissä parlamenttipaikasta kisaa nyt En Marche-puolueen Cédric Roussel ja Kansallisen rintaman Philippe Vardon. Roussel on 44-vuotias nizzalainen varainhoidon konsultti, yrittäjä ja kahden lapsen isä.

– Vaikka olen lähes 60-vuotias, olen kyllästynyt siihen poliitikkojen sukupolveen, joka ei ole tehnyt elämässään muuta kuin politiikkaa, Rousselin äänestäjäksi ilmoittautuva Nicolas Nocoste sanoi kampanjatilaisuudessa.

Vierailustamme nizzalaiseen kampanjatilaisuuteen lisää illan televisiouutisissa MTV3-kanavalla:


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme