Mainos
Mainos

Passikuva näytti väärältä – poliisi pidätti 6-vuotiaan tytön

Ranskassa on noussut kohu poliisin pidettyä kuusivuotiasta tyttöä pidätettynä kolme päivää, koska tytön passia epäiltiin väärennetyksi.

Tyttö otettiin kiinni Pariisissa Charles de Gaullen kentällä viime lauantaina, kertoo Guardian. Tyttö oli palaamassa Ranskaan Kamerunista ilman matkaseuraa. Tytön äiti odotti kuusivuotiasta lentokentällä.

Poliisi pidätti kuusivuotiaan tytön kolmeksi päiväksi, koska tämän passikuva ei epäilyjen mukaan muistuttanut tyttöä. Tyttöä säilytettiin pidätyksen ajan poliisin päivähoitoyksikössä.

Kolmen päivän jälkeen tyttö tuotiin oikeuteen. Tuomari määräsi tytön vapautettavaksi sen jälkeen, kun tuomari oli pyytänyt tyttöä tunnistamaan oikeussalista äitinsä ja tyttö oli tehnyt tunnistuksen. Tyttö oli myös tunnistanut kuvista opettajiaan ja luokkatovereitaan Ranskassa. Tyttö on syntynyt Pariisissa.

Tarkoitus estää lapsikauppaa ja sieppauksia

Viranomaiset ovat puolustaneet poliisin toimia tapauksessa sanoen, että poliisi teki vain työtään lapsikaupan estämiseksi.

Sisäministeriön mukaan poliisi selvittää yhä, onko tytön passi aito.

– Lapsen tunnistaminen, sekä lapsen ja tämän matkaseuralaisen tai vastaanottajan yhteyden varmistaminen on tärkeää siksi, että suojelemme lapsia ihmiskaupalta tai sieppaukselta, sisäministeriötä edustava Pierre-Henry Brande kommentoi.

Kolme päivää kestäneen pidätyksen nostattaman kohun vuoksi ministeriö antoi poliisille eilen uuden ohjeistuksen, jonka mukaan kyseisenkaltaiset tapaukset tulee hoitaa nopeasti ja viivästyksettä.

Tyttö järkyttyi tapauksesta

Maahanmuuttajien oikeuksia puolustavan järjestön mukaan tytön tapaus ei ole ainoa laatuaan. Järjestö kertoo poliisin pidättäneen myös kolmevuotiaan tytön, joka oli saapumassa maahan Norsunluurannikolta. Järjestön mukaan tapaukset ovat inhottavia ja kuvastavat maahanmuuttajiin kohdistuvia ajatustapoja ja epäilyksiä.

Poliisin pidättämän 6-vuotiaan tytön nimeä ei ole kerrottu julkisuuteen tämän nuoren iän vuoksi. Tytön äidin mukaan tämä on ollut tapauksen jälkeen itkuinen.

– Hän puhuu siitä lakkaamatta, äiti kertoo.

– Hän kysyy joka kerta: Mutta miksi he puhuvat minusta? Miksi he tekivät tämän minulle?


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme