Mainos
Mainos

Passikuvakiista kuohuttaa Algeriassa

Algeriassa kiistellään naisten oikeudesta pukeutua pään peittävään huiviin passikuvassa.

Maan hallitus on päättänyt, että naisten pitää esiintyä passikuvissa ilman huivia kansainvälisten sopimusten mukaisesti. Päätös tehtiin osana biometristen passien käyttöönottoa.

Päätös on herättänyt ärtymystä maan uskonnollisissa piireissä. Jopa hallituksessa istuva maltillinen islamistipuolue MSP sallisi edelleen huivit passikuvassa.

Suurin osa algerialaisnaisista käyttää pään peittävää hijabia, mutta harvat peittävät kasvonsa. Maan sisäministerin Yazid Zerhounin mukaan uudet kansainväliset säännöt edellyttävät otsan ja korvien paljastamista passikuvassa.

Päätöksen on pelätty nostavan pintaan vanhoja vihamielisyyksiä. Hallituksen joukkojen ja muslimikapinallisten yhteenotoissa on kuollut 200 000 ihmistä 90-luvulta alkaen. Viime vuosina taistelut ovat käyneet satunnaisiksi.

Maan presidentti Abdelaziz Bouteflika on tehnyt myönnytyksiä islamisteille muun muassa armahtamalla kapinallisia, jotta levottomuuksilta vältyttäisiin. Passikuvakiistan pelätään olevan sovulle vahingollinen.

(MTV3 - STT - Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme