Mainos
Mainos

Passintarkastukset kiristyvät Schengenin ulkorajoilla

EU-kansalaisten passintarkastukset kiristyvät Schengen-alueen ulkorajoilla Pariisin terrori-iskujen jälkeen. EU-maiden sisäministerit kokoontuivat tänään ylimääräiseen kokoukseen Brysseliin neuvottelemaan terrorismin torjunnasta.

Sama keskustelu käytiin tammikuun Charlie Hebdo -iskujen jälkeen, mutta nyt paine toimien toteuttamiseen on kovempi.

Virkamieslähteiden mukaan tärkeintä olisi hyödyntää tehokkaammin Schengen-alueen yhteisiä tietojärjestelmiä. Esimerkiksi Pariisin iskuista epäiltyjen tietoja ei ollut syötetty yhteisiin rekistereihin.

Ministerit päättivät vauhdittaa myös lentoliikenteen matkustajatietojen vaihtoa koskevan lain valmistelua. Matkustajatietojen vaihto viranomaisten kesken on herättänyt huolia yksityisyydensuojasta, mutta jäsenmaiden mukaan sen avulla voidaan jäljittää paremmin Syyriaan pyrkiviä ja sieltä palaavia vierastaistelijoita.

Myös aselainsäädännön kiristämistä vauhditetaan. Aseiden nettikauppaa on tarkoitus rajoittaa ja aseiden rekisteröintiä yhtenäistää. EU-komissio on esittänyt joidenkin puoliautomaattiaseiden kieltämistä kokonaan.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme