Mainos
Mainos

Patsaskiista lisäsi turvatoimia Virossa

Viron rajavartiosto on käännyttänyt useita ulkomaalaisia henkilöitä rajalta, koska heitä epäillään yhteyksistä ääriliikkeisiin.

Viro on tiukentanut turvatoimia maan rajoilla kiistellyn Pronssisotilaan siirron takia. Viranomaiset kertoivat tänään estäneensä yhdeksän ulkomaalaisen maahanpääsyn, koska heitä epäillään yhteyksistä ääriliikkeisiin.

- Meillä on syytä uskoa, että nämä henkilöt voivat kuulua ääriryhmiin ja että he voivat uhata lakia ja järjestystä, sanoi Viron rajavartioston edustaja.

Rajavartioston mukaan rajalta käännytettiin kolme latvialaista ja kuusi muuta ulkomaalaista, jotka asuvat Latviassa. Tallinnaan on lähetetty myös lisää poliiseja muualta maasta levottomuuksien varalta.

Pronssisotilaan kaivaukset aloitetaan Tallinnassa todennäköisesti lähipäivinä. Jos patsaan alta löydetään jäänteitä neuvostosotilaiden ruumiista, ne siirretään sotilashautausmaalle. Myös patsas on tarkoitus kuljettaa kansalliskirjaston kupeesta hautausmaalle.

(MTV3-STT-BNS-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme