Mainos
Mainos

Pedofiilin murhaaman pojan äiti Guardianissa: ”Soitin apua, poikani olisi voitu pelastaa”

Breck Bednar oli 14-vuotias, kun hänet murhattiin helmikuussa 2014 Britanniassa. Bednar oli tutustunut netissä 18-vuotiaaseen Lewis Daynesiin, joka oli houkutellut pojan asunnolleen ja murhannut tämän veitsellä.

Bednarin äiti Lorin LaFave moittii poliisin toimia tapauksessa. Äiti on varma, että hänen poikansa olisi voitu pelastaa. 

– Kun soitin poliisille kaksi kuukautta ennen Breckin murhaa, puhelimessa ollut henkilö ei onnistunut tunnistamaan merkkejä poikani houkuttelusta (uhriksi), joko koulutuksen puutteesta tai välinpitämättömyydestä, La Fave kirjoittaa Guardianissa.

– Mutta pahempaa on se, että he eivät tarkastaneet asiaa poliisin tietokannasta, vaikka niin lupasivatkin. Minulle on sittemmin kerrottu, että tämä olisi ollut melko yksinkertainen tehtävä.

Äiti yritti varoittaa poikaansa

Äidin mukaan Daynesin nimellä olisi löytynyt tietokannasta materiaalia, jonka olisi pitänyt saada poliisinkin hälytyskellot soimaan.

– Tämä saalistaja, joka oli 18-vuotias tappaessaan poikani, oli poliisin tiedoissa aiemmasta syytöksestä 15-vuotiaan pojan raiskaamisesta, kuten myös siitä, että hänellä oli sopimatonta kuvamateriaalia nuorista pojista tietokoneellaan.

Äiti itse yritti turhaan varoittaa poikaansa Daynesista.

– Mikään mitä sanoin tai tein Breckille, ei auttanut vakuuttamaan että tähän henkilöön ei voi luottaa. Hän oli 14-vuotias, kun hän meni yöksi Daynesin kotiin ja tuli tapetuksi helmikuussa 2014.

– Hän ja muut pojat, jotka olivat tekemisissä Daynesin kanssa joutuivat manipuloiduiksi, kontrolloiduksi, heille valehdeltiin ja heitä aivopestiin ja valmisteltiin kuukausia, joissain tapauksissa vuosia.

Poliisi pyysi myöhemmin anteeksi

Äidin mukaan Surreyn poliisi kuitenkin pyysi myöhemmin anteeksi toimiaan tapauksessa. La Fave on silti huolissaan, että samanlaisia virheitä voidaan tehdä vielä tulevaisuudessa, joko kiireen, välinpitämättömyyden tai koulutuksen puutteen takia.

– Tulee aina olemaan ihmisiä, jotka yrittävät manipuloida ja kontrolloida lapsiamme, saada heidän luottamuksensa ja löytää heidän heikkoutensa, jotta he voivat käyttää heitä seksuaalisesti tai väkivalloin hyväkseen, La Fave sanoo.

– Vanhempien, koulujen, sosiaalityöntekijöiden, poliisin, kansanedustajien ja lasten itsensä on tehtävä töitä jatkuvasti ollakseen tietoisia netissä vaanivista vaaroista, jotta he voivat suojella itseään ja tehdä oikeat valinnat.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme