Mainos
Mainos

Peking lämpöaallon kourissa

Kiinan pääkaupungin Pekingin asukkaat ovat saaneet viime päivinä todistaa kaupungin historian kuuminta kuivaa kautta 50 vuoteen. Heinäkuun alusta kaupungin keskilämpö on ollut noin 35 astetta. Paikallislehdet ovat varoittaneet asukkaita auringonpistoksista ja lämpöhalvauksista, ja eräät ovat joutuneet turvautumaan jo sairaalahoitoon.

Säätieteilijät ennustavat lämpöaallon kestävän vielä muutaman päivän. Samalla he ovat muistuttaneet sään voivan muuttua kokonaan. Usein pitkää kuivaa kautta ovat seuranneet rankkasateet ja tulvat.

Kiinan itäosassa on sen sijaan kärsitty sateista ja suurista tulvista. Zhejiangin maakunnan viranomaiset kertoivat tänään, että tulvissa on saanut surmansa jo 20 ihmistä. Tulvavedet ovat hukuttaneet alleen kymmeniätuhansia taloja ja satojatuhansia hehtaareja viljelymaata. Aineellisia vahinkoja on kertynyt tähän mennessä noin 3 miljardin markan arvosta.
(STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme