Mainos
Mainos

Pekka Pouta alkukesästä: Hyvää säätä lähellä, Euroopassa epävakaista

Tuore Euroopan keskipitkien sääennusteiden keskuksen ECMWF:n kuukausiennuste pitää Euroopan sään kaksijakoisena kesäkuun loppupuolelle asti.

Länsi-Eurooppa ja Välimeren maat näyttävät kuuluvan alkukesällä keskimääräistä viileämpään ja sateisempaan vyöhykkeeseen, jossa liikkuu runsaasti matalapaineita.

– Alkukesä suosii kotimaan matkailua. Venäjällä on laaja korkeapaineen alue, josta pääsee useasti lämmintä ja kuivaa ilmaa Suomeen. Välillä Suomeen voi kiertyä viileämpää ilmaa Pohjois-Venäjältä. Ulkomaanmatkoja kannattaisi tämän ennusteen mukaan suunnitella alkukesällä esimerkiksi muihin Pohjoismaihin, Baltiaan ja Venäjälle. Jos Länsi-Euroopan matalapaineet lähestyvät välillä Suomea, laukaisee se kuitenkin täällä helposti ukkostilanteen, toteaa MTV Uutisten meteorologi Pekka Pouta.

Pitkän aikavälin ennusteet ovat vielä kokeiluasteella. Pitkän ajan ennusteet eivät ennusta yksittäisten päivien säätä, vaan kuvaavat poikkeamaa keskimääräisessä säässä.

Suomen ja maailman säätietoja MTV:n sääsivustolla.

Katso videolta ennuste Euroopan alkukesän säätyypistä.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot