Mainos
Mainos

Pelastuspäällikkö Ruotsin maastopaloista: Harvinaisen suuria

Ruotsin Västmanlandin maakunnassa riehuva maastopalo on Pohjoismaiden mittakaavassa erittäin suuri, sanoo Etelä-Karjalan pelastuslaitoksen pelastuspäällikkö Ulf Westerstråhle.

Palossa on palanut jo yli 10 000 hehtaaria maastoa. Westerstråhlen mukaan tämän kokoluokan metsäpalot ovat Pohjoismaissa erittäin harvinaisia.

– En muistakaan, että pohjoismaissa olisi lähivuosina näin isoa maastopaloa ollut.  Suurimpia metsäpaloja, mitä Suomessa on ollut, niin puhutaan sadoista hehtaareista, Westerstråhle sanoi.

Ruotsin maastopalojen sammutustöiden uskotaan kestävän koko elokuun. Sammuttamista hidastavat muun muassa laaja alue ja hankalat maasto-olosuhteet.

– Sitten tuuli vielä on sellainen, että se on meidän vihollinen. Se sitä tulta kyllä levittää latvapalona ja se menee kilometrin tunnissakin helposti eteenpäin.

Westersråhlen mukaan yleisimmät metsäpalon syttymissyyt ovat salama, kytemään jäävät nuotion pohjat, tupakantumpit ja metsäkoneista lähtevät kipinät.Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme