Mainos
Mainos

Ukrainan sisäministeriö: Koneturmassa kuoli yli 300 ihmistä

Itä-Ukrainan koneturmassa surmansa saaneiden kokonaismäärä nousee yli 300:n, kertoo Ukrainan sisäministeriön edustaja. 

Edustajan mukaan kuolleiden joukossa on 23 Yhdysvaltain kansalaista. Myös brittejä ja hollantilaisia on eri uutislähteiden mukaan saanut surmansa. Reutersin mukaan koneessa olisi ollut myös ainakin neljä ranskalaista. 

Myös maassa on mahdollisesti kuollut ihmisiä. Aikaisemmin lentoyhtiö kertoi, että koneessa oli 280 matkustajaa ja 15 miehistön jäsentä. 

Ukrainan presidentin Petro Poroshenkon mukaan kyseessä oli terrori-isku.

Suomen ulkoministeriö selvittää parhaillaan, oliko koneessa suomalaismatkustajia. 

Ukrainan ilmavalvontaviranomaiseten mukaan tuhoutunut malesialaiskone lensi normaalisti ennen putoamistaan. Myöskään koneen miehistö ei ilmoittanut mistään ongelmista.

Turmapaikalla kymmeniä ruumiita

Pelastustyöntekijät ovat löytäneet kymmeniä ruumiita malesialaiskoneen pudottua Ukrainan itäosassa.

Reutersin haastatteleman pelastustyöntekijän mukaan koneen osia olisi levinnyt yli 15 kilometrin säteellä olevalle alueelle.

Amsterdamista Kuala Lumpuriin matkalla ollut Malaysia Airlinesin kone tippui alas maan itäosassa lähellä Venäjän rajaa. Ukrainan presidentin mukaan alasampumisen mahdollisuutta ei voida sulkea pois, mutta armeijalla ei ole osuutta asiaan.

Kapinalliset puolestaan väittivät, että Ukrainan armeijan kone olisi ampunut koneen alas. Ukrainan sisäministeriön edustaja kertoi aiemmin uutistoimisto Interfaxille, että koneen olisivat ampuneet alas kapinalliset ilmatorjuntaohjuksella.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme