Mainos
Mainos

Pelastustyöt Groznyissa jatkuvat

Tshetsheniassa Groznyissa eilen tehtyjen itsemurhaiskuissa kuoli 55 ihmistä. Venäjän ja Tshetshenian presidentit ovat tuominneet iskut.

Tshetshenian pääkaupungissa Groznyissa eilen tehtyjen itsemurhaiskujen kuolleiden määrä on tarkentunut 55 uhriin. Uhreja kerrottiin aiemmin olevan 46. Lisäksi iskuissa haavoittui 120 ihmistä.

Eilen tehdyt tuhoisat autopommi-iskut vaurioittivat pahoin Tshetshenian venäläismielisen hallituksen tiukasti vartioitua rakennusta.

Venäjän presidentti Vladimir Putin on tuominnut iskut epäinhimillisiksi teoiksi. Putin syyttää iskusta tshetsheenijohtoa, joka on puolestaan torjunut syytteen.

Mashadov tuomitsi iskun


Tshetshenian presidentti Aslan Mashadov tuomitsi Groznyissa tehdyn tuhoisan itsemurhaiskun. Hän sanoi kuitenkin ymmärtävänsä tekijöiden motiiveja. -Puhun niille, jotka ovat päättäneet lähteä itsensä uhraamisen tielle jouduttuaan kokemaan tuskallisia menetyksiä. Ymmärrän teitä, mutta en voi tukea teitä, Mashadov sanoi surunvalitteluviestissään uhrien omaisille.

-Kreml käyttää kaikki keinot kytkeäkseen tshetsheenit kansainväliseen terrorismiin. Meidän tehtävämme ei ole osoittaa, että he ovat oikeassa, Mashadov sanoi.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 28.12.2002)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme