Mainos
Mainos

Pelastustyöt jatkuvat Indonesian maanjäristyalueella

Loukkaantuneiden ja menehtyneiden määrän pelätään kasvavan edelleen pelastustöiden jatkuessa.

Pelastustyöntekijät jatkavat eilisestä maanjäristyksestä pelastuneiden etsimistä raunioista Indonesian Jaavalla.

Yogyakartassa ja sen ympäristössä kuoli virallisten tietojen mukaan yli 4600 ihmistä. Lisäksi maanjäristyksessä loukkaantui kymmeniätuhansia ihmisiä. Lukujen pelätään kuitenkin kasvavan edelleen pelastustöiden jatkuessa.

Kymmenettuhannet ihmiset viettivät yönsä ulkona ja teltoissa jälkijäristysten pelossa. Järistyksen jäljiltä jäi kodittomiksi noin 200 000 ihmistä.

Indonesia vetosi tänään kansainvälisen hätäavun saamiseksi järistysalueelle. Vetoomuksen esitti maan ulkoministeriö.

Sunnuntaihin mennessä Indonesialle oli luvattu miljoonia dollareita apua maanjäristyksen uhrien auttamiseksi.Yhdysvaltain presidentti George Bush lausui surunvalittelut amerikkalaisten puolesta järistyksen uhreille. Yhdysvaltojen johto myönsi 500 000 dollaria hätäapuun. Myös eurooppalaiset johtajat ovat esittäneet surunvalitteluja ja luvanneet taloudellista apua alueelle.

Suomen Punainen Risti ei näillä näkymin ole lähettämässä kenttäsairaalaa järistysalueelle, koska alueella on jo ennestään paljon kenttäkalustoa.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme