Mainos
Mainos

Pelko leviää Japanissa – johtaako tämä ilmiö uuteen luonnonkatastrofiin?

Yli 150 melonipäävalaan joukkorantautuminen on herättänyt levottomuutta japanilaisten keskuudessa.

Kun melonipäävalasparvi rantautui viimeksi Japanin rannikolle, seurasi ilmiötä kuuden vuorokauden kuluttua massiivinen vedenalainen maanjäristys ja tsunami, jotka vaativat noin 19 000 ihmisen hengen vuonna 2011.

Tutkijat ovat ottaneet näytteitä delfiinien sukuun kuuluvista melonipäävalaista, jotka yleensä elävät syvänmeren alueella. Toistaiseksi eläimistä ei ole löydetty viitteitä sairauksista. Osalla valaista oli kuitenkin syviä haavoja ruumiissaan. 

Monet japanilaistutkijat ovat vakuuttaneet, ettei valaiden rantautumisten ja maanjäristysten välillä ole tieteellistä yhteyttä tai syy-seuraussuhdetta. 

Koska valaiden joukkorantaumisille ei ole löydetty tähän mennessä tieteellistä selitystä, kaikuvat tutkijoiden vakuuttelut kuuroille korville. Erityisesti sosiaalisessa mediassa moni on esittänyt huolensa siitä, uhkaako Japania lähipäivinä jälleen mittava luonnonkatastrofi.

Japanin vuoden 2011 maanjäristys ei ole ainoa tapaus, jota valaiden rantautuminen tuntui ennakoivan. Niin ikään Uudessa-Seelannissa yli 100 valasta kuoli rantautuessaan syrjäiselle rannikolle helmikuussa 2011. Kaksi päivää myöhemmin Uuden-Seelannin toiseksi suurinta kaupunkia Christchurchia ravisteli suuri maanjäristys, jossa kuoli yli 180 ihmistä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme