Mainos
Mainos

Pelkoa ja raivoa Ruotsin vaalien alla

Äärioikeistolainen Ruotsidemokraatit-puolue valmistautui tänään viimeiseen torikokoukseensa ennen sunnuntain vaaleja Ruotsissa. Puolueen kannattajia oli paikalla vain kourallinen, poliiseja parisataa ja äänekkäitä vastamielenosoittajia yhä enemmän.

Kun puoluejohtaja Jimmy Åkesson tuotiin paikalle poliisisaattueessa, tunnelma tiivistyi. Lyhyessä puheessaan Åkesson toisti linjansa: maahanmuuttoa EU:n ulkopuolelta pitää rajoittaa jyrkästi, tähänastinen lepsu ulkomaalaispolitiikka muodostaa islamilaisen uhan Ruotsille.

Vastamielenosoittaja Bilbo Göransson on pettynyt puolueen saamaan huomioon.

- Emme hyväksy heidän saamaansa julkisuutta. Heitä ei voi kohdella muiden puolueiden tapaan. He ovat rasisteja. He eivät esitä mielipiteitä vaan loukkaavat, hän jyrähtää.

Myös Suomi sai tänään kyseenalaista kunniaa Sergelin torilla Tukholmassa. Puoluejohtaja Åkessonin mukaan lähimmät naapurimaat Suomi ja Tanska ovat malliesimerkkejä siitä, kuinka tiukkaa maahanmuuttopolitiikkaa pitää hoitaa.

Katso Kari Lumikeron juttu Tukholmasta

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme