Mainos
Mainos

Mike Pence tänään Tallinnassa – tapaa Baltian presidentit

Yhdysvaltain varapresidentti Mike Pence saapuu tänään Tallinnaan kaksipäiväiselle vierailulle. Hän tapaa isäntämaa Viron presidentin Kersti Kaljulaidin, Latvian presidentin Raimonds Vejonisin ja Liettuan presidentin Dalia Grybauskaiten.

Ennakkoarvioiden mukaan Pencen odotetaan vakuuttavan Baltian maiden johdolle, että Yhdysvallat pitää kiinni sitoumuksistaan puolustaa Nato-liittolaisiaan. Presidentti Donald Trumpin aiemmat puheet tuen ehdollisuudesta ovat herättäneet huolta Baltiassa.

Viron-vierailu on osa varapresidentti Pencen kolmen maan kierrosta Euroopassa. Hän saapuu Tallinnaan Georgiasta ja jatkaa Virosta Montenegroon.

Konservatiivina tunnettua Penceä pidetään hillittynä johtohahmona, joka on pystynyt nousemaan ainakin osittain Washingtonin kiistojen yläpuolelle. Presidentti Trumpin kohuissa matalaa profiilia pitäneen Pencen on katsottu petaavan omaa tulevaisuuttaan politiikassa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme