Mainos
Mainos

Pentagon: Aseita putosi ehkä vahingossa Isis-taistelijoille

Yhdysvallat on luultavasti pudottanut vahingossa aseita ja ammuksia suoraan äärijärjestö Isisin taistelijoille, myöntää Yhdysvaltain puolustusministeriö Pentagon.  

Aseet oli tarkoitus pudottaa Syyrian rajakaupungissa Kobanessa Isisiä vastaan taisteleville kurdeille, mutta ne toimitettiin väärään paikkaan.

Tiistaina nettiin ladatussa videossa kasvonsa peittänyt mies esittelee laskuvarjoa ja puisia laatikoita, jotka ovat täynnä raketteja ja kranaatteja.  

Puolustusministeriön tiedottajan, eversti Steven Warrenin mukaan laskuvarjoon kiinnitettyjen aselaatikoiden pudottamiseen sisältyy aina riskejä, koska tuuli voi kuljettaa laatikoita väärään suuntaan. Hän kertoo, että asetoimituksiin laitetaan tämän vuoksi yleensä hieman ylimääräistä.  

Valtaosa Yhdysvaltojen pudottamista tarvikkeista meni kuitenkin oikeaan osoitteeseen. Kurdeille lähetettiin kaikkiaan 28 aselaatikkoa, joista yhden kerrotaan tuhoutuneen ja yhden päätyneen Isisille.  

– Tämä määrä ei anna viholliselle minkäänlaista etua, Warren sanoo.  
Raskaasti aseistetut Isisin taistelijat ovat piirittäneet Turkin ja Syyrian rajalla sijaitsevaa Kobanea jo viikkojen ajan. Alueella on käyty kovia taisteluita.  

Irakin kurdien parlamentti on päättänyt lähettää taistelijoita auttamaan kaupungin puolustuksessa. Peshmerga-joukkojen on tarkoitus matkustaa Kobaneen Turkin kautta.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme