Mainos
Mainos

Pentagon ei usko Pohjois-Korean ydinuhkaan

Yhdysvaltain puolustusministeriö pitää Pohjois-Korean ydinuhkaa vähäisenä. Pentagonin edustaja ilmoitti yöllä, että ministeriö ei edelleenkään katso Aasian maan pystyvän laukaisemaan ydinohjuksia.  

Pentagonin havaintojen mukaan Pohjois-Korea ei ole kyennyt pienentämään ydinaseiden kokoa niin, että maa voisi laukaista niitä mannertenvälisellä ballistisella ohjuksella.  

Yhdysvaltain puolustushallinto antoi kommentin medialle sen jälkeen, kun Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un oli määrännyt maan ydinaseet valmiustilaan aiemmin yöllä. Kim sanoi, että ydinaseiden on oltava käyttövalmiita milloin tahansa, kertoi Pohjois-Korean uutistoimisto KCNA.  

Kimin mukaan jännite Korean niemimaalla on kohonnut siinä määrin, että Pohjois-Korean on varauduttava tekemään ennaltaehkäisevä isku.  

Pohjois-Korea on uhitellut viime päivinä sen jälkeen, kun YK:n turvallisuusneuvosto päätti yksimielisesti tiukentaa maata vastaan suunnattuja pakotteita. Pakotteet kieltävät esimerkiksi kivihiilen ja metallien tuonnin Pohjois-Koreasta.  

Eilen Pohjois-Korea ampui Japaninmerelle lyhyen kantaman ammuksia. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme