Mainos
Mainos

Pentagon: Euroopan tukikohtien lakkautuksia ei lykätä

Kansainvälinen kriisinhallintakomissio pelkää, että nopea Yhdysvaltain joukkojen vähentäminen Euroopasta voi synnyttää uudenlaista epävarmuutta.

Yhdysvaltain puolustusministeriö Pentagon torjuu kansainvälisen kriisinhallintakomission esitykset siitä, että amerikkalaisjoukkojen vähentämistä Euroopasta lykättäisiin.

Yhdysvaltain suunnitelmissa on vetää 70 000 amerikkalaissotilasta pois Euroopassa sijaitsevista tukikohdista ja korvata ne nopeammin liikutettavissa olevilla joukoilla. Vastaavanlaisia toimia on jo käynnissä muilla mantereilla.

Ministeriö perustelee tukikohtien lakkauttamista epävarmalla kansainvälisellä tilanteella. Joukkoja tarvitaan edelleen kipeimmin konfliktien riepottelemassa Irakissa ja Afganistanissa.

Komissio puolestaan arvioi, että joukkojen nopea vetäminen Euroopasta voi synnyttää uudenlaista epävarmuutta ja halvaannuttaa armeijan toimintakykyä.

Yhdysvallat on jo aloittanut joukkojensa vetämisen pois Etelä-Koreasta ja Japanin Okinawasta osana sotilaiden uudelleensijoitteluohjelmaa.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme