Mainos
Mainos

Pentagonilta hukassa satoja ydinohjusten osia

Yhdysvaltojen puolustusvoimilta on kateissa satoja ydinohjusten osia, kertoo brittilehti Financial Times amerikkalaisia sotilaslähteitä lainaten.

Yhdysvaltojen puolustusvoimien tutkimuksessa on lehden mukaan havaittu, että kateissa on ehkä jopa tuhat ydinohjuksien komponenttia.

Yhdysvaltojen puolustusministeri Robert Gates erotti aiemmin tässä kuussa ilmavoimien siviilijohtajan ja ilmavoimien esikuntapäällikön ydinaseiden säilytykseen ja kuljetukseen liittyvien virheiden vuoksi. Gates sanoi myös, että suuri joukko kenraaleja ja everstejä joutuu tutkimukseen, jonka tuloksena heitä vastaan saatetaan ryhtyä rankaisutoimiin.

Ydinohjusten viritettyjä taistelukärkiä oli silloisten paljastusten mukaan kuljetettu vastoin määräyksiä lentokoneissa Yhdysvaltojen yllä ja ydinpommien osia oli erehdyksessä lähetetty Taiwaniin.

Paljastukset ydinaseiden huolimattomasta käsittelystä ovat kiusallisia Yhdysvalloille, joka on vaatinut muita maita tehostamaan toimia ydinaseiden leviämisen ehkäisemiseksi.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme