Mainos
Mainos

Perheenyhdistäminen sallittua lapsimorsiamille – Hollanti kiiruhtaa muuttamaan lakia

Hollannin laki on tähän mennessä sallinut lapsimorsianten ja heidän aviomiestensä perheenyhdistämisen. Nyt hallitus kiiruhtaa lain muuttamisessa, kertoo BBC.

Tällä hetkellä Hollannin laki tunnustaa lähtömaissa solmitut lapsiavioliitot ja myöntää niiden perusteella lupia perheenyhdistämiseen, vaikka morsian olisi maan suojaikärajaa nuorempi. Hollannin lain mukaan seksin harrastaminen on sallittua vasta 16-vuoden iässä.

Paikallisen televisiokanavan mukaan 20:lle 13–15-vuotiaalle tytölle on annettu lupa seurata täysi-ikäisiä kumppaneitaan hollantilaisiin vastaanottokeskuksiin.

Osa hollantilaisista on sitä mieltä, että tällaisenaan laki hyväksyy pedofilian.

– 12-vuotias tyttö 40-vuotiaan miehen kanssa – se ei ole avioliitto vaan hyväksikäyttöä! hollantilaisen Työväenpuolueen edustaja Attje Kuiken on todennut.

Ministeri Klaas Dijkhoff on kertonut BBC:lle, että lakia aiotaan muuttaa niin, että tulevaisuudessa perheen yhdistäminen on mahdollista vain avioliitoissa, joissa molemmat osapuolet ovat yli 18-vuotiaita.

Uudet säädökset tulevat voimaan joulukuussa.

– Miehet, joilla on alaikäinen vaimo, eivät siis enää ehdi tuoda morsiamiaan rajan yli, Dijkhoff toteaa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme