Mainos
Mainos

Aborttiklinikalle tehdyssä iskussa kuollut 3 ihmistä Coloradossa

Yhdysvalloissa kolme ihmistä on kuollut hyökkäyksessä perhesuunnitteluklinikalle Coloradon osavaltiossa.  

Surmansa sai poliisi ja kaksi muuta ihmistä. Lisäksi yhdeksän ihmistä haavoittui, heistä viisi poliiseja. Viranomaisten mukaan haavoittuneiden vammat eivät ole hengenvaarallisia. 

Aseistautunut mies avasi tulen perhesuunnitteluklinikan luona ja linnoittautui rakennukseen. Poliisi sai hänet pidätettyä piirityksen jälkeen. Hänen uskotaan toimineen yksin.  

Piirityksen jälkeen panttivankeina olleita ihmisiä kuljetettiin hoitoon.

Colorado Springsissä sijaitseva klinikka kuuluu Planned Parenthood -järjestölle, joka tarjoaa muun muassa raskaudenkeskeytyksiä. Tapahtumat saivat alkunsa ennen puoltapäivää paikallista aikaa, kun aseistautunut mies avasi tulen perhesuunnitteluklinikan luona.

Kun poliisi saapui paikalle, mies tulitti heitä rakennuksen sisältä. Piiritystilanne kesti useita tunteja.  

Ei ole tiedossa, kuinka paljon ihmisiä klinikalla oli hyökkäyksen aikaan. Rakennuksen evakuointia vaikeutti se, että ampuja oli jättänyt rakennuksen ulkopuolelle laukkuja, jotka piti ensin tarkistaa mahdollisten räjähteiden varalta. 

Poliisi pystyi seuraamaan asemiehen liikkeitä rakennuksen valvontakameroiden kautta. Lopulta poliisi sai puheyhteyden ampujaan ja taivutteli tämän antautumaan.

Klinkalla turvahuone

Hyökkääjän motiivia ei vielä tiedetä. Abortinvastustajat ovat aiemmin hyökkäilleet järjestöä vastaan. Sen klinikoita on muun muassa yritetty polttaa.

Colorado Springsissä järjestö oli muuttanut uuteen, turvallisempaan rakennukseen vasta muutama vuosi sitten. Klinikalla on muun muassa turvahuone, johon osa paikalla olleista pelastautui.  

–Olemme tyytyväisiä, että omat turvatoimemme toimivat, sanoi Planned Parenthoodin paikallishaaran johtaja Vicki Cowart.

Hän vakuutti, etteivät iskut vaikuta järjestön työhön.  

– Kuten monet amerikkalaiset, olemme huolissamme ääriainesten luomasta myrkyllisestä ilmapiiristä, joka ruokkii kotimaista terrorismia Yhdysvalloissa. Me emme koskaan lopeta tarjoamasta hoitoa turvallisessa ja kannustavassa ympäristössä, jota miljoonat ihmiset tarvitsevat ja johon he luottavat, Cowart sanoi.  

Ainakin New Yorkissa poliisi vahvisti valvontaa järjestön klinikoiden läheisyydessä hyökkäyksen jälkeen.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme